Terug naar overzicht
Merk

BioMat

BioMat richt zich helemaal op de milieubewuste generatie van nu. Met hun duurzame en composteerbare vuilniszakken springt het belang van gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid er bovenuit. Geproduceerd in Duitsland en aangeboden voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Geïnteresseerd?
Neem contact op

De vuilniszakken van BioMat worden geproduceerd op basis van biologisch afbreekbaar maiszetmeel en fungeren als bescherming voor jouwafvalbak zodat er geen naren geurtjes of insecten vanaf komen in de warme maanden. Naast deze maiszetmeel zakken heeft BioMat ook papieren containerzakken. De papierenzakken van BioMat zijn composteerbaar volgens EN 13432. Ook worden alle papieren BioMat zakken vervaardigd volgens het certificaat EN 13593 om de hoogste kwaliteit te garanderen. Het afval kan met deze zakken volledig gecomposteerd worden. Bovendien zijn ze extreem scheurvast, zodat de afvalbak betrouwbaar schoon blijft.

·       Extreem scheurvast

·       Volledig composteerbaar

·       Vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen

Geselecteerde producten

van

BioMat

Composteerbare vuilniszakken - 240 liter

Afvalemmer Airbox - Zonder gaten

Composteerbare vuilniszakken - 120 Liter

Gecertificeerd volgens EN 13432

Composteerbare hondenpoepzakjes

Composteerbare vuilniszakken - 15 Liter

Afvalemmer met gaten

Papieren containerzakken

120/140 liter of 240 liter

.

Composteerbare vuilniszakken - 10 liter

Gecertificeerd volgens EN 13432

Bestellen bij IBD?

Klant worden bij IBD is erg simpel en kan binnen enkele dagen

Jou helpen floreren is wat ons enthousiast maakt! Daarom zullen wij na dit proces ook regelmatig in contact blijven, geven wij jou updates over nieuwe producten en kijken we samen naar hoe we merken nog sterker kunnen maken!

01

Boek een online of fysieke kennismaking

02

Ontvang een voorstel

03

Bestel op de manier die voor jou het makkelijkste is!

a person with curly hair
a woman with long hair

Zo werkt bestellen bij IBD

01

Online of fysieke kennismaking

02

Ontvang een voorstel

03

Bestellen

Onze klanten

No items found.

Vraag & antwoord

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op en wij beantwoorden uw vraag dan graag! 

Waar bestaan composteerbare zakken uit?

De composteerbare zakken van BIOMAT® bestaan ​​voornamelijk uit duurzame grondstoffen, op basis van zetmeelrijke planten zoals maïs, aardappelen en bieten, of op basis van suikerriet en andere cellulose houdende planten, deels uit reststromen uit de voedsel- en voederproductie. De gebruikte planten zijn niet of niet meer geschikt voor menselijke consumptie.

Hoe lang duurt het voordat composteerbare zakken volledig biologisch zijn afgebroken?

Gecertificeerde zakken worden, afhankelijk van hun dikte, na ca. 3 tot max. 10 weken volledig afgebroken in industriële composteerinstallaties, waarbij alleen water, CO2 en biomassa overblijven. In vergelijking tot traditionele plastic breken de composteerbare zakken veel sneller af. De halfwaardetijd van traditionele kunststoffen zoals PE en PP ligt tussen de 300 en 500 jaar.

Hebben composteerbare vuilniszakken speciale bewaarcondities nodig?

BIOMAT® producten worden vervaardigd uit natuurlijke en duurzame grondstoffen. Dit kan leiden tot bepaalde veranderingen in hun eigenschappen wanneer de zakken op de verkeerde manier worden opgeslagen. Het wordt aangeraden om deze producten opeen droge, koele plaats te bewaren. Vermijd zoveel mogelijk direct zonlicht.

Bestellen als consument?

BioMat

is er voor

Meer weten over IBD en wat wij jou kunnen bieden?

Start je aanvraag